I´m in the band


Snöskoj


Coola tjejen


Pappa upp idagen!

eller vad säger ni? *ler*


Minnen

Satt och tittade igenom en massa gamla kort från 2008. Tänk vad barnen har växt egentligen, de ser så små ut, tycker jag och oj vad smal jag var =)
Saknar mitt svarta långa hår...får fundera på det! ;)

Skridskor på Grosvad. Alex första gång på skridskor!!!


Angling på Fräkengölarna. Wow vilken dag och vilka gäddor vi fick. Nu är det på tok för mycket snö på sjöarna =(



Advent 08. Skit i mig...kolla Saga..knappt något hår och JÄTTE liten =)



Nyårsafton 2008/09




Skridskor på sjön Skiren


Åldersadekvat kunskap

Saga och Alexander leker, av någon märklig anledning, polis på Alex rum.

S: - Är det där pepparsprayen?
A: - Japp!
S: -Ja, men då får du byta burk för den riktiga pepparsprayen är faktiskt röd...



Eftermiddagsstatus

Vill ni uppleva min eftermiddag?

OK, bra där

Höj ljudet på er dator, så högt ni kan

Sedan klickar ni på båda länkarna så de öppnas parallellt

Höj nu båda länkarna till ungefär hälften...

yapp...så har jag de =D
Hur har ni det?



Mysfredag

Fredagen blev hur bra som helst. Vi lämnade Lilleman hos farmor och farfar sent på eftermiddagen. Sedan gick vi till Hotellet och åt god god mat. Efter det gick vi hem och drog på oss myskläderna och kröp upp i soffan med varsitt vinglas och sista semifinalen på På Spåret. Jisses vilket vardagslyx och oj vad gott det var med vin.

Efter några fler glas vin somnade vi bägge två mycket gott...
Det var verkligen skönt att få vara ensam med mannen en kväll...

Lucas hade varit på ett alldeles strålande humör och farfar och farmor njöt i fulla drag av att få ha honom hos sig!!!!

Nu är vi laddade för en ny vecka. Magnus börjar på trafiken idag. Jobbar till klockan 22.
Undrar vad han gör just nu....
*ler*


Lappen

Alex kom hem idag och var på ett "kryp i kroppen"-humör. Slutade med att jag blev arg och Alex ledsen... vad annars!?!? Han stormade in på rummet. Efter en stund kom han ut i köket och sträckte fram handen. I den fanns en lapp...



Ja, han är ju iallafall duktig på att skriva och ljuda sig fram till bokstäverna, även om innehållet kanske inte är det mest positiva...


Tappa ANDan...

Vi skulle gå och mata änderna i den intilliggande lilla ån. Magnus och jag såg änder där för ett tag sedan och jag tyckte det var en lagom promenix för barnen. Saga tog sin vagn och Alex tog påsen med bröd. Efter ett tag blev Saga trött och frågade Alex om han ville vara pappa till dockan, han sa att han kunde det. Bra, sa Saga då kan du köra vagnen...

och det gjorde han. Efter det vägrade Saga köra sin dockvagn, ända tills mamma sa ifrån. När vi kom fram till ån så fanns det inga änder där. Det fanns faktiskt inte ens en å....

Så vi tog nya krafter och gick tillbaka för att mata änderna vid lekplatsen. Det var dåligt plogat men vi knatade på ändå. Så mötte vi en man på vägen. Han hade nog skadat sig i ansiktet för näsan var upptryckt och han hade stora ärr i ansiktet...

- Mamma, han såg ut som en gris, sa Sagaj

 Fy fasiken j-la unge tänkte jag och knatade på fort som 17 för att snabbt komma därifrån. Varpå Saga skriker ÄNNU högre...

- MAMMA SÅG DU ATT HAN SÅG UT SOM EN GRIS!!!

jag stannade och sög tag i Sagas jacka och fräste tyst

-Man FÅR INTE säga sådana saker, man kan inte säga allt man tänker, om man tycker någon ser konstig ut så säger man det INTE HÖGT, förstått?!?!?

Saga tittar på mig med stora ögon och säger sedan högt och tydligt

- Men mamma VARFÖR får jag inte säga att han såg ut som en gris....

hemska  unge, tänker jag och går snabbt vidare. Vi pratar om varför man inte ska säga sådana saker, att man kan såra o.sv.

Väl vid lekparken hittar vi äntligen änder. De kommer flygande som ett stort moln och landar precis vid våra fötter. Ganska häftigt faktiskt. Tyvärr var det fler änder än vi hade bröd, så vi bestämde att vi skulle gå tillbaka med mer bröd en annan dag.

På väg hem tar Saga vagnen och hon sliter som ett djur. Efter en stund ramlar vagnen och hon stannar. Vi andra går vidare.

-MEEEN vänta på mig då, du älskar inte mig mamma, du älskar bara alla andra. Man VÄNTAR faktiskt på sina BAAAAAAAAAAAAAARN.

Folk tittar på mig och ler, jag ler snabbt tillbaka och himlar lite med ögonen. De himlar tillbaka... Allt väl.

Utanför vår port stannade en Mercedez och ut kliver en man.

- Hej Hej, säger Saga och Alex
- Hej hej svarar mannen....Är allt bra med er?

- Allt är bara bra med mig, svarar Alex och Saga och tillägger

- Jäklarns mamma vad svart han var.... han kommer inte från Sverige

Mannen stannar till i porten och ler mot mig, jag ler tillbaka men inombords kokar jag. Egentligen så tror jag inte de tar illa upp, men ändå...

tacksam...

De stora ungarna leker på sitt rum, Lilleman sover och jag sitter vid Spotify och lyssnar på härlig, smärtande och underbara låtar med texter som verkligen betyder något. Jag fylls av känslan av att jag har allt jag verkligen behöver, ett fantastiskt rikt liv och massor av underbara människor som jag älskar av hela mitt hjärta. 

Lilleman ska faktiskt sova borta på fredag. Jag och mannen ska gå ut och mysa och jag ska faktiskt unna mig att dricka lite vin. Har pumpat som en galning för att det ska täcka fredag och halva lördag. Jag har lite ont i mjölktankarna och jag tycker nog de hänger mer än vanligt... hoppas det ordnar upp sig ;) eller vad säger du älskling!!!!

Alla barn är hemma idag. Alex vaknade i natt med ont i magen och diarré. Han och Saga fick sova länge i morse istället. Vi har gjort fotavtryck på Lucas idag. Han tyckte det killade alldeles förfärligt mycket, men det blev fint och kan knep inte ihop tårna. Händerna däremot gav vi upp. Två vuxna behövs om man inte ska ha färg ÖVERALLT!!!




Jag vill jag vill jag vill...

2006 började jag på Lärarprogrammet. Jag var fast besluten att LÄRARE var mitt drömyrke och det skulle jag bli. Nu har 3½ år gått och nu är jag plötsligt inte lika säker på att det är det jag vill vara.

Hur tänkte jag?!?!

Det finns ju andra yrken som jag mycket hellre vill arbete med. Men det har jag upptäckt NU, nu när jag vuxit lite och blivit lite större, lite äldre och fått influenser från andra håll. Varför? VARFÖR kunde jag inte ha upptäckt det lite tidigare för? Nu har jag redan en CSN skuld och knappast rum för ännu en utbildning även om det är det jag vill mest av allt just nu... 

Just för tillfället känner jag mig som ett trotsigt litet barn som vill sittvägra vid ytterdörren, med armarna i kors och mungiporna nere vid knäna,
tills jag får som jag vill...



Det onda ögat...

Vi hade precis kommit hem från en skön och lång promenad. I dörren stod två yngre killar och försökte bära in en frys till grannen.

- var ska ni med det där? frågade Saga
- precis in till höger här, svarade den ena killen.

Saga bestämmer sig för att se till att det går bra. Hon sätter sig i trappen och studerar dem medans jag baxar ner vagn i förrådet. När vi ska gå upp kommer den ena killen ut igen.

- Var ska du nu då, frågar Saga
- Nu tror jag att jag ska hem, svarade killen, måste skotta snö från taket...

Saga tittade fundersamt och sedan sa hon

- Är du Vallonbygden?
- Mmm, svarade killen
- Är det du som skottat snö på mitt dagis?

Efter mycket om och men säger killen att Ja, det var han som varit där och skottat snö från taket.

- Så det är DU som har spärrat av lekhallen, sa Saga med eftertryck på rösten.
- Ja, joooo... svarar killen lite osäkert den här gången.

Saga tittar på honom med svart blick...

- Jag GILLAR att vara i lekhallen...

 Killen tittar på Saga och sedan på mig....

- Trevlig helg, sa han sedan och pep iväg

- Vore skönt med sommar, skrattar jag liksom för att ta bort allvaret från det hela... Men det gick så där. Han var redan borta. Undrar om han vågar komma tillbaka? Min tv funkar liksom inte.... skulle behöva hjälp med den.



32...

...mina vänner. Ung i sinnet och ung i kroppen. Möjligtvis lite stel och öm, men det beror mer på ridningen än på åldern.
Tack för alla grattis, det värmer i kylan =)

Fick paket av barnen i morse, Magnus hade hjälpt dem. Fick ett par handskar, ett par ordentliga handskar. Det behövde jag verkligen!!!
När jag fått paketet så sa Saga:
- Mamma, du vet att du önskade dig ett par handskar va?
- MEEEEEN, sa Alexander. Du SKULLE ju inte skvallra!!!!
Saga tittar på Alexander och sedan på mig.
- Men det är det inte, sa hon sedan snabbt...

Vet inte vem av dem det var som egentligen skvallrade...

Barnen hade även gjort egna paket till mig. De hade slagit in varsin pappersmugg, ett sugrör och varsin svensk flagga. På den ena muggen satt ett kort på Magnus i polisuniform. Den skulle jag ha som blomvas sa dom!!!

Kram på er!!!


Åhhh...

... Jippie... vad kul... det snöar

(märks ironin i det här inlägget?)


WOW

Jaha, så har man då varit på dressyrlektion på den lokala ridskolan. Åkte dit tillsammans med Linda. 
 Det var hur kul som helst!!!
Av någon anledning var hästen som jag tyckte såg lagom ut på håll, skolan högsta och största, 170 i mankhöjd. Jag kom inte ens halvvägs med foten till stigbygeln. När jag väl fått upp den orkade jag inte häva mig upp i sadeln... Det står en pall där borta i hörnet, hörde jag ridskolläraren ropa över hela ridhuset. Det var bara att mumlandes svordomar ta hästen och knata bort till skamvrån och den väntande pallen...

Därefter bar det iväg ut på fyrkantsspåret. Under de kommande 45 minutrarna avverkades volter, skänkelvikningar, trav och galopp efter varandra. Gick rätt ok och det var superkul, men jobbigt. Man använder verkligen hela kroppen och jag känner redan nu att jag kommer vara öm i morgon.

Nu ska jag krypa ner bredvid mannen och sova...
Det är så underbart... jag får sova bredvid honom VARJE natt numer.
MYS!!!


Vår kanske...

Är det någon mer än jag som är urbota trött på all snö? Jag blir snart galen av allt det vita som kryper in ÖVERALLT. Man kan inte gå ut och gå med vagnen, man kan knappt köra bil. Ungarnas kläder är blöta, blöta och blöta. Dessutom ser jag knappt ut i dag. Snön sitter liksom fast på fönstrena.... Jag som är en vintermänniska. Eller är jag bara det när jag inte kan få det... nu när jag har det är jag inte det minsta nöjd :(

I morgon fyller man år då... igen. Jag ser fram emot 32 års dagen, skönt att bli äldre och bara få njuta av att livet är som det ska vara. Present har jag redan fått av mannen. Det var en helt perfekt present. Ett presentkort på favvoaffären :) Love u!

Nu ska jag ta och dricka kaffe och börja klä på Lilleman, det är dags att hämta de stora barnen. Sagas dagis har infört förbud att vara i lekhallen. Takbjälkarna har nämligen spruckit... Ni är här på egen risk idag, sa de när jag lämnade. Aj då... Får hoppas dagiset står kvar i morgon bitti!

Kram Kram