Nytt år på G

Jaha, så var en hel månads planering och handlande över på blott ett par timmar. Barnen har varit borta en vecka och vi har passat på att bara ta det lugnt. Vi har njutit av god mat och snöiga promenader. Dessutom har vi sovit till 10 på morgonen... undrar hur det ska bli att börja med rutiner igen?!?!


Den 22:a firade vi lilla julafton med barnen. Mormor och Jessica kom och vi hade jättemysigt. Barnen blev glada över presenterna, men de hann ju inte leka så mycket eftersom de åkte till Håkan dagen efter...

Julafton var hur lugn som helst för vår del. Vi firade med farmor, farfar och farbror Micke på eftermiddagen. PÅ kvällen åkte vi till Sonstorp som ligger ungefär 7 km mot Örebrohållet till. Där bor Magnus farbror och faster. Vi åt julmat, fikade och pratade. Det var jättemysigt!!




Nu väntar vi in det nya året. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra än. Är lite sugna på Nyårspromenaden i Norrköping. Ska visst vara jättefint. Frågan är bara om Alexander fixar det... han tycker ju sådant är lite läskigt och det blir bara tråkigt för alla om han blir rädd. Får hoppas det går över snart... Vi får se vad vi gör.

När nya året närmar sig så kan jag inte låta bli att fundera över vad det nya året har att ge oss. Jag vet av erfarenhet att saker kan både vända och hända på hur kort tid som helst. Jag ska vara mammaledig och Magnus ska börja jobba...som polis...på riktigt! Alexander ska börja skolan och så småningom ska jag börja söka jobb.  Kommer jag att få ett jobb? var ska Alex gå i skolan? Kommer han att trivas? Kommer vi att ha hittat ett hus? Hur kommer det att bli med allt det nya? Det får tiden utvisa...men det är faktiskt både spännande men även lite läskigt...
Men om allt bara får vara EXAKT som det är JUST NU, så är jag den lyckligaste i hela världen...

Hoppas att alla får en mysig och härlig Nyårsafton. Ta hand om och var rädda om varandra.
Vi hörs nästa år!

KRAM E


Indoktrinering

I går kväll, när vi gått och lagt oss, låg min kära sambo och läste högt för sin son...


...ur Polishandboken.


God Jul & Gott Nytt År

Har sagt det förut... MEN...gud vad jag älskar min man. Gissa vad jag fick i julklapp i morse!?! Jo, det där halsbandet jag bloggade om för ett par dagar sedan. Han är för underbar och halsbandet är finare i verkligheten =)

Annars är det lugnt. Lucas ligger och julvilar i sängen och vi går här och pruttar runt. De två stora barnen är hos Håkan och det lugnt...men tomt.
Snart ska vi göra oss i ordning och åka till Farmor och Farfar.

God Jul
och Gott Nytt År på er alla

Kram


Vinterbesök

Hade mina kära skolkamrater Sara och Madde här i dag. Det var verkligen superskoj. Lucas fick jättefina kläder, de tackar vi jättemycket för. Sara hade med sin systemkamera och passade på att foto lilla sonen. Med lite pill har hon även fixat så det blev svart/vitt. Så himla fina bilder det blev. tack snälla du =D

 


Idag en dag som gärna får bli i morgon...

Idag har jag verkligen inte fått ihop det. Disken står fortfarande kvar framme, tvätten ligger i maskinen och golvet är inte dammsuget. Lucas har haft en skrikdag idag.  Tänk vad bortskämd man kan bli av en lugn och harmonisk son. En dag som denna då han inte är så lugn så är man helt oförberedd. Alla rutiner bara kraschar... Nu sover han..och det är ju inte så bra då han lär vara vaken hela natten istället. Bara att förbereda sig men i morgon hoppas vi på en bättre dag..

God Natt (ska bara ta disk, tvätt och golv först) =D

Kunde just tänka mig det...

 
Både rentjurar och renkor får horn på sommaren, men hanarna fäller sina 
I början av vintern. 
Honorna behåller däremot sina horn tills de kalvat på våren. 
Det betyder att alla jultomtens renar är honor. Det borde man ju ha begripit. 
Det måste vara kvinnor som klarar av att dra en fet karl i röda kläder runt hela jorden på en natt utan att fara vilse....
 

Ok jag erkänner...

...både mannen och jag HAR följt Idol denna säsong. Vissa gånger har vi till och med sett reprisen på söndagar... Inget vi egentligen erkänner sådär jätteglatt men det är som det är... Dessutom har vi haft åsikter..ojojoj vad vi har diskuterat sura toner, utseende, kroppspråk och värdiga vinnare. Vi har varit både glada och upprörda vid utröstningar och hurrat när rätt person åkt ut... *host Rahbi host*
Lucas föddes på en fredag... vilka satt bänkade framför tv´n i dagrummet klockan 20.00!?!?! Jupps mannen, jag och vår lilla bebis... framför Idol... mer lojala formatet än den värsta hormonstinna tonåring...

Men jag kan inte hjälpa det, för det ÄR den bästa säsongen hittills. Det VAR de två bästa i final och den som jag hejat på sedan uttagningarna vann... Dessutom är vinnarlåten bra, det kan jag också erkänna. Låten i kombination med Erik blir alldeles kalasbra och jag lyssnar på den, jajememsan JAG LYSSNAR PÅ DEN!

Men nu har mannen och jag övergivit våra pubertala sidor och ägnar oss numer åt mer vuxet tv-tittande... På spåret har nämligen haft premiär, vilket iofs gjorde att vi missade Idolfinalen, men när man är vuxen så gör det ju inte så mycket. ;)

Nu diskuteras det varken utseende eller kroppspråk utan geografiska vyer och följdfrågor. Går sådär för mig kan jag erkänna, det är nog vinet som saknas tror jag...
Nehe, jag tar väl och lyssnar en sväng på Higher och viker tvätt, det är jag ganska bra på vid det här laget!
Kram 


Pearls of Wisdom

Som ni vet är jag inte så mycket för smycken... Men...

Detta var ju helt fantastiskt!

Enkelt men fint, precis som jag... =D
(jag ÄR ödmjuk...annars hade jag skrivit "Jäklarns vilken pärla...precis som jag")


Hos Mormor och Morfar

Vi har ju hunnit hälsa på mormor och morfar också. Moster Monica kom också och hälsade på. Psst... Hörru Monkan... du blev hur bra som helst på det här kortet ;)!!


Julstök, Lucia och efterlängtad snö!!!

Oj vad snabbt december går. Snart är det ju faktiskt julafton. Vi har iallafall hunnit baka lussebullar och pepparkakor. Jättefina blev dem och ni hade fått se om inte jag raderat just korten på lussebullar, pepparkakor och kokostoppar. De allra flesta julklapparna är inhandlade, de ska bara slås in, men det får nog bli till helgen.

Tredje advent firades hos farmor och farfar tillsammans med fastrar, farbröder, kusiner och sysslingar. Jättekul och supertrevligt var det. det bytes lite julklappar och första julmaten inmundigades. (används det ordet överhuvudtaget nuförtiden?)

Även Lucia har vi hunnit med. Barnen firade Lucia på skolan den 14 december i år. Det var hur fint som helst och oj vad de sjöng. Alexanders mattant hade klätt ut sig till julbock och var en av höjdpunkterna i Luciatåget. Fantastiskt duktiga var de!!!

I helgen kom det även snö. Oj vad julstämningen ökade, åtminstone hos mig, trots att snömängden är minimal. men det är VITT och det är huvudsaken!
Hoppas nu bara att det får ligga kvar till Julafton!!!!










Kärlek

Jag fick blommor av min älskling igår... bara så där!
Gud vad jag älskar honom!


Spark i baken tack!!!

Tänk att det ska vara så svårt att få något gjort här hemma. Jag har en hemtenta jag måste skriva på, men karaktären är ställd på noll, jag kommer inte igång. Jag sitter här och luktar på min bebis och jollrar, sjunger om vartannat. Men någon tentaskrivning om Maskrosbarn, det blir det inte... Jag har hela hjärnan full med bröstmjölk tror jag, nästan så det kluckar när jag skakar på huvudet. Men ja jag ska väl sätta fart kanske... han sover ju nu så... Blä!

Men han har iallafall växt..mhm... 2 cm påå längden och nu väger han otroliga 4040g. Duktig kille=D


Ny header + Ny nedräknare

en familjemedlem till = Ny header =) Såklart!!!

Dessutom såg jag att jag var 41 veckor och 5 dagar gravid idag...så kan vi ju inte ha det.

NEJ, nu är det dags att räkna ner till jul!!!

KRAM <3


2 december

Oj, vilket härligt väder det är idag. Det är kallt och träden är mysigt frostiga. Tänkte se om jag kanske bakar pepparkakor med de stora barnen idag, man hinner inte så mycket när de är borta varannan helg...

När man får en bebis uppfylls man med så många känslor. Kärleken i överflöd, som en aldrig sinande ström genom kroppen, värmer upp varenda litet skrymsle. Den kärleken man känner som nybliven förälder känner jag nu för 3 barn. Jag älskar mina barn så otroligt högt och jag är glad för allas skull att allt i livet blivit så fantastiskt underbart! Hade ni frågat mig för några år sedan så var detta livet vi lever nu, endast en utopi av drömmar som var helt ouppnåeliga för oss...

Nu har jag en man som jag älskar över allt annat och som mina 2 största barn älskar överallt annat och som vi alla tre saknar något alldeles fruktansvärt mycket (Magnus kom hem snart!!!), en underbar, fantastiskt bebis som vi alla älskar överallt annat och som var mer än välkommen, han var efterlängtad!

jisses...nu blev jag sentimental...men jag är så otroligt lycklig...så är det bara!

 Nej, nu ropar soffan på mig... natti natt ;)


Lucas


Nu är Lucas här!!!

Den 27 november klockan 15.03 föddes världens sötaste bebis.
Han vägde 3990 g och var 50 cm lång.
Förlossningen gick jättebra och jättefort. Efter 3 ½ timme och 8 minuter krystvärkar var han ute.
Två stolta föräldrar och två stolta storesyskon finns det på De Wijksväg i Finspång alldeles just nu!

Eftersom så många inte fått se vårt lilla underverk tänkte jag bjussa på en massa fina bilder från BB och den första tiden hemma. Fler bilder på Lucas, Alexander & Saga kommer så fort jag har fått dem =)

Kram på er alla!!!

 PAPPA KLIPPER NAVELSTRÄNGEN


EN STOLT OCH TRÖTT MAMMA



MYS!!!



LIVERPOOL FAN FRÅN BÖRJAN!!!



STOLT PAPPA



STJÄRNÖGON...



TRÖTTMÖSSAN!