Ostkakans dag

Just precis, idag är det Ostkakans dag. Har ni ätit det? Det har iallafall vi...eller vi och vi förresten. JAG har ätit ostkaka, Alexander har ätit sylt och Saga har ätit grädde.... Men vem har sagt att man måste äta allt då!?! =D

image506


Ostkakans dag infördes 2004 av Ostkakans vänner. Anledningen är att det är både Emil-dagen och Astrid Lindgrens födelsedag idag. Dessutom ligger Frödinge mejeri, som specialiserat sig på Ostkaka, mycket lämpligt i Vimmerby Kommun.
Jag tycker att vi passar på att hurra för Astrid där uppe i himlen. Hon skulle nämligen ha fyllt 100 år i dag. Men trots att hon är död, så är hon levande för mig och kommer att fylla både 100 år och 200 år och förhoppningsvis mer.....eller vad tror ni? Grattis Astrid, hoppas de bjuder på ostkaka idag! =D


Ännu mer vinter....

Jahaja...idag har det snöat HELA dagen. Det har kommit hur mycket som helst, i Göteborg har det inte kommit något och utanför Stockholm typ 3 centimeter. Vi har haft tur med andra ord. Tyvärr är beredskapen för snö lika med noll här i trakterna. Folk står lika förstummade varje gång det snöar ordentligt för första gången. Klockan är nu 23.13 och de har ännu inte varit och skottat hos oss. Vägen till dagis som i vanliga fall tar 15 minuter, tog idag 40 minuter...en viss skillnad va!?!

Men ungarna är lyckliga, jag är lycklig och full med adventskänsla. Vi byggde en snögubbe innan vi gick in ikväll. Lovar att ta kort på den i morgon...om den finns kvar vill säga.

91806-50491806-502

Utsikten från balkongen


91806-50591806-503

Utsikten från vardagsrumsfönstret


FINT VA!!
*ler*

Ännu en rysare...

Ny säsong av X Factor och självklart finns det EN som ger mig rysningar... Rhydian GOGOGOGOGO =D




Trist...

Är vare é, Bill....Trist va rätta ordet , sa Bull... Jo, men visst....det har hittat hit små, små elaka troll vilket gör att det inte känns kul längre. Bloggen var ju till för att kunna nå ut till alla, men det var roligt så länge det varade. Kanske hittar jag gnistan igen, eller också inte. Just nu känns mitt liv fullt av så mycket annat som jag måste koncentrera mig på. Molekyler och sånt där...

Däremot tänkte jag dela med mig av lite gulliga bilder efter helgens äventyr. Sonen har fått köra timmerbil. Gissa om han var lycklig och Saga har äntligen fått åka pulka, eftersom vi välsignades med snö nu i helgen. Den är borta nu, men lyckan i deras ögon går inte att ta miste på, och vilket är bättre än stjärnljus i barnaögon? Nej just det, INGET!!! Kram på er allihopa!!!


91806-50091806-49991806-498

Kan meddela att jag fick snöbollen rätt i plytet...men jag hade förmodligen förtjänat den =D



91806-49791806-49491806-49391806-492


Frånvaro

Mmm jag vet, jag har varit frånvarande. Men det finns anledningar om man säger så. För det första har det varit intensiva dagar på skolan, upp tidigt och tidigt i säng.  Mycket information som härjat runt i kropp och knopp. För det andra kom min kära syster M upp med en blomma och en bok till mig. tack snälla, snälla du, det var precis vad jag behövde! Boken visade sig vara på tok för bra och jag har grävt ner mig i den så fort det funnits minsta lilla tillfälle... för det tredje har jag köpt ett nytt te, Cactussmak. Bara den ensam är värd att isolera sig från omgivningen. Kombinationen skola, te och bok har bidragit till min frånvaro... Idag införskaffades bok numro två, så det lär väl ta ett par  dagar  timmar innan vi hörs igen. Sedan är nästa steg att ta sig ut på msn en sväng... men det lär nog dröja...hmm måste få in Heroes och Prison Break i schemat också... kan bli knivigt! =)

Phfjuuuu, det är svettigt att vara Elle nu!!!


Lillasyster - Umbrella

Syster M presenterade den här låten för mig idag... en riktigt bra cover av en riktigt bra låt. 


T R Ö T T

Orkar inte blogga....orkar inte msna....orkar inte läsa.... orkar inte lyssna....orkar just nu ingenting!

Flåt.......................