Ny frilla...

Alexander har varit och klippt sig hos sin favorit frisör Maggan. Han blir så fin när han har klippt sig, trots att farfar sliter sitt hår och tycker jag är galen som låter honom klippa sig...hi hi hi Han har ju så tjock, lockigt fint hår och så är det härligt rött!! Men nu tyckte faktiskt Alexander själv att det var dags...det är svettigt mamma, sa han ...hi hi hi Och mamma kan inte hjälpa det..hon gillar sin kille i kortklippt hår och så ser han så stor ut!!!!



Spana in det här kortet... syskon med tungan åt samma håll...



Visst är de världens sötaste! Nu ska vi ladda batterierna och sedan ut i vårsolen!! Kosmohoj på er alllihopa!!!


Lika som bär....

I många tidningar roar de sig med att visa bilder på kändisar som är ganska lika varandra....de har döpt fenomenet till "Lika som bär".

Jag känner att jag måste nog göra likadant i min blogg.... Alla pratar om hur lika barnen är sin pappa...men kolla här!!!


 Spana in Saga (förstora bilden bara, annars blir det svårt..hi hi hi) och jämför sedan med bilden nedanför.....

 Det här är jag när jag var liten... och visst ser man likheten!!!???




Glass ÄR gott!! ; )

Ok... nu när våren äntligen är här (förhoppningsvis för att stanna) så hör det ju till att äta glass i stooora lass! Mina barn är mycket duktiga på det... att äta glass alltså.... Kolla här bara....

  


PLUS att man får så otroligt snygga mustacher ...hi hi hi

 

   Kepsen är pricken öv

Kort om etik....

I en blogg kan man lämna kommentarer. Jag tycker det är jättekul när ni gör det. Men kom ihåg att det som skrivs bör man kunna stå för. Jag kommer inte att radera några kommentarer, utan det är upp till var och en att tänka igenom det som man lämnar i min blogg! Bra ord att ha i huvudet under tiden man skriver... etik... vad är ok att lämna i en blogg, kan jag, om det skulle bli ifrågasatt, stå för det jag har skrivit...minns och begrunda mina vänner...minns och begrunda!

Tack för ordet och puss och kram på er allihopa!!!


Kalasdags för husets 4-åring!!!

Jaha...nu har den där lilla parveln blivit en större parvel. Tänk att han är 4 år nu! Det var ju inte alls längesedan som han låg i vår famn och hans fot var lika stor som hans pappas tumme...*ler* Otroligt vad tiden går fort......

Alexander fyllde 4 år den 15 mars, men vi valde att fira honom på fredagen. På förmiddagen var Alexander på kalas hemma hos kompis Albin och på kvällen kom HELA släkten. Det blev många fina presenter....






Det här fick Alexander i födelsedagsprsent:

* Ett skrivbord
* En pennburk med Disney´s bilar på
* Fem tavlor med "bilar" på ("bilar"= Disnys bilar hädanefter ;)....)
* Ett pennskrin med "bilar".
* En matlåda med "bilar".
* En vatten flaska med "bilar".
* En A-B-C bok med "bilar".
* En 1-2-3 bok med "bilar".
* En mus till datorn.
* Bolibompa-spel till datorn.
* En cd med en Nalle Puh saga.
* En randig college- tröja.
* En t-shirt.
* En stoooor sagobok.
* Ett skärp.
* Pengar och kort av Pappa
* Pengar och kort av Farmor, Matti, Elin & Sam
och En kanin vid namn Stampe.....


Sedan så blev det fika. Alexander hade bakat både rulltårta och bullar till sitt kalas..... Självklart gick även kalaset i "Bilarnas" tecken...( det är liksom bara det som gäller nu förtiden).... hi hi hi hi




När det var dags för tårtan så fick Alexander blåsa utav bara 17...för ljusen vill inte slockna riktigt...fniss


 Vad i hela friden, tänker Alexander och kliar sig i huvudet....

Men med lite hjälp så löste sig problemet och vi kunde smaka på Alexanders "bilar" tårta :)




<3 <3 <3 ....Självklart passades det på att kramas.... <3 <3 <3




Även Saga passade på att få lite uppmärksamhet.... hon gillar sin Jögge ;) pssst...jag tror det är rätt ömsesidigt faktiskt!!!


Allt som allt så var det ett mycket bra kalas! Kusinerna Wilma och Wiola kom också... det var jättekul!!! Alexander var jätteglad för presenterna och det var en mycket trött kille som somnade mycket gott på kvällen..

STORA KRAMAR & TACK FÖR EN BRA DAG!!!




På tal om driftiga barn....

Min kära son är väldigt duktig på den fronten också... Han har ju fått en kanin i födelsedagspresent! Idag tyckte han att det var dags att städa buren, så på eget bevåg så fixade han det!! Jag är så otroligt stolt över mina barn! Alexander har blivit så stor och förståndig. Puss på dig min älskling!!

image62
OJ, HEJ MAMMA KOMMER DU; ) HAN SER NÅGOT FÖRVÅNAD UT...FNISS
image63
JAG FIXAR DET HÄR SUPER BRA!! SER DU DET MAMMA....
image64
STAMPE SER FUNDERSAM UT...HMM...VAD PYSSLAR DE MED EGENTLIGEN...

Ja jag säger då det....

Efter en tuff och intensiv vecka så är det äntligen helg!!! Alexander och jag har bakat en äppelkaka som vi ska mysa med alla tre om en liten stund. Men för att få baka ifred så satte vi Saga på att diska.... Ja, blir ni förvånade om jag säger att hon minsann kom på en bättre ide!!???

Jo då, uppfinningsrik som hon är så passade hon på att ta sig ett litet bad...i SLASKEN!!!!

image58
image59
image60
image61


Räkna med Numbert...

GoBoken har en helt underbar serie som handlar om siffror, Mitt första 1-2-3. De tar på ett mycket pedagogiskt sätt upp grunderna för matematiskt tänkande. De har även en läroplan för serien och de har ett genomgående tema som barnen lätt känner igen sig i. Som pedagog blir man lätt hemmablind och jag har funderat mycket på hur jag INTE ska ta död på intresset för lärandet av siffror och bokstäver hos min son. Man kan ju lätt bli intensiv och trötta ut dem...

Men denna serie har verkligen fått Alexander att bli motiverad alldeles själv att lära sig siffror. Han räknar allt han kommer åt. Han letar "raksträckor" alltså ettor ute i naturen. Han kan formerna och hittar även dem överallt.  Han är såååå duktig!!! Hans mamma är otroligt stolt över honom och hans nyvunna kunskaper!!!

 Detta är Numbert, visst är han söt ;)

Lite nya bilder...


Min duktiga lilla Saga!!

Hon är så tapper min lilla tjej. Hon har fått astma medicin mot sina rackarns besvärliga luftrör. Hon andas så duktigt i sin mask. Jag tror hon kände redan första gången hur skönt det var och att det släppte i andningen. Hon hämtar själv sin lilla påse med medicin och pysslar och donar.... På dagis är de mäkta imponerade över hur tålmodig hon är!

image48

Men ack ack ack vilket humör hon har denna lilla tjej. Hon går under benämningen "TORPEDEN". Det smeknamnet har hon fått med all rätt :) Hon är mycket bestämd av sig. I morse hade hon gett sig sjutton på att hon skulle ha TRE t-shirtar på sig!!! det tog tid MEN mamma vann tillsist. :)

Men hon är oftast glad och pigg. Hon tycker mycket om att utforska omvärlden och är väldigt nyfiken av sig. En egenskap som jag upplever som bra. Nu ligger hon och sover.  Jag kan nästan höra hur hon samlar krafter inför morgondagen. Hmm...jag undrar hur många T-shirtar hon ska ha i morgon!!??

Stora tjejen....

Saga gillar att hjälpa till. Båda barnen tycker om att dammsuga och städa. Här går Saga lös på det dammiga golvet ;)
91806-44